Lytter man til nyhederne på en hvilken som helst dag i Storbritannien, er der kun et emne, der dominerer alle andre. Selv nyhedsoplæserne virker trætte, og mens den skæbnesvangre dag – den 29. marts 2019 – nærmere sig, er stemningen mere og mere desperat. Uden en aftale med EU fremkalder truslen om et hårdt brud med Europe frygt for enorme køer af lastvogne ved Dover, fordærvede madvarer, mangel på medicin, kaos i flytrafik, en genopblussen af problemer mellem Nord- og Sydirland samt en masse andre mulige katastrofer.

Hvordan i al verden er denne situation opstået? Folkeafstemningen om at forlade EU var et forslag fra daværende statsminister David Cameron, da han leflede til sine højreorienterede Konservative Partimedlemmer, som aldrig havde brudt sig on Europa. Hvorfor? Jo, disse mennesker, hvoraf så mange er uddannet på Eton og Oxford, hadede EU regler, som pålagde en ordentlig minimumløn, socialt ansvarlige regulativer og gennemsigtighed og kontrol med skattely, som dette privilegerede mindretal benyttede for at skjule deres formuer. De vil have et suverænt land, som de selv kunne styre efter forgodtbefindende. Udover det, var deres kulturelle rødder i institutioner formet af et England med imperialistiske traditioner, som de stadigværk opretholder i deres gentlemanklubber.

Men Brexit var også en konsekvens af den bølge af nationalisme, som påvirkede mange EU lande – en respons til immigration, ikke mindst fra borgere i østeuropæiske lande som benyttede sig af retten til arbejdskraftens frie bevægelse. Det er også de fattige i England, som stemt for Brexit, og deres utilfredshed blev næret af konservative aviser, såsom The Daily Mail og The Daily Telegraph, og fra milliardærer som Arron Banks. Sidstnævnt finansierede Leave.EU kampagnen, som også var hemmeligt støttet af Putin på den ene side, og Trumps daværende rådgiver Steven Bannon på den anden. Leave.EU har efterfølgende skulle betale store bøder for uregelmæssigheder i deres kampagne.

Statsminister Theresa May har satset alt på den kommende deadline den 29. marts, og forhandler desperat for en blid Brexit, som beskytter britiske statsborgere boende i EU og omvendt, og som fortsætter nuværende handelsaftaler a la Norge. Alt imens er de fanatiske Brexiteers – bl.a. Boris Johnson, Michael Gove, Jacob Rees-Mogg (ja… allesammen Eton og Oxford uddannede) – upåvirkede af risikoen for en hård Brexit, og de modarbejder May på alle mulige måder. For Theresa May har det været kaos siden folkeafstemningens resultat, som vises tydeligt af transitter til hendes fødselshoroskop.

Theresa-May horoscope
Theresa May. 1st October 1956. Eastbourne. Solar chart:

May er født i 1956, da Mars var retrograd i Fiskenes tegn og via progression dvælede i mange år i opposition til Jupiter i Jomfruen. Det afspejler hendes stærkt religiøse opvækst (faderen var præst ligesom Angela Merkels) og kristelige værdier. Desværre har transit Neptun i Fisk aktiverede denne opposition i to år, og indflydelsen fortsætter i 2019, hvilket viser hendes forfejlede forsøg på at få partimedlemmer til at makke ret. I år er progressiv Mars i opposition til hendes radix Merkur, endnu en indikation på det mentale pres hun er under.

May er født med en magtfuld konjunktion af Månen og Pluto i kvadrat til Saturn, som er på den nordlige måneknude. Er fødselstidspunktet inden kl. 10.00 vil Månen være i Løven; senere er den i Jomfruens tegn. Margaret Thatcher havde Månen på 28 Løve; det kan være en grund til at tro på en Løve måne, ikke mindst fordi May nyder trods alt sin magtposition. Hun er også meget interesseret i mode, hvilket afspejles af planeterne i Vægt og Løven.

Saturn i konjunktion med Måneknuden og i kvadrat til Pluto viser en skæbne, hvor Theresa May vikles ind i en drastisk politisk transformation som for evigt ændre Storbritanniens forhold til Europa. Dette aspekt viser en udmattende magtkamp, samt Mays udholdenhed og stædighed, og harmonerer med horoskopet for det Konservative Parti.

Partiets horoskop fra 1867 har Månen i Tyr i eksakt opposition til Saturn – det må være den astrologiske definition af en konservativ. T-kvadraten i fasttegn dominerer horoskopet og passer hånd i hanke med Mays Venus, Saturn, Måne og Pluto, som måske er forklaringen på, hvorfor hun faktisk leder partiet.

Uanset årsagerne, sker Brexit nu. EU horoskopet (den 1. november 1993 kl. 00.00 Bruxelles) har MC på 1.44 Tyr, og horoskopet for Brexit har Uranus på 1.10 Tyr og det kommer på EU’s MC få dage efter. Det er en bombe. Senere i 2020 danner Uranus tre oppositioner til EU’s Sol i Skorpionen, hvilken varsler ikke godt for EU’s indre sammenhænge.

Storbritannien kunne bede om en deadline forlængelse, men May nægter at gøre det, sandsynligvis for ikke at svække sin forhandlingsposition. Brexit-horoskopet virker som om det er udregnet af en ond astrolog. Med en Ascendant på 27 grader Skorpion og Ascendantherskeren Mars i eksil på Descendanten, kan en svagere position næppe udtænkes. Landet vil være prisgivet modparten, som heldigvis er en godhjertet Venus forhøjet i Fisk. Venus har været kvadrat Mars, men når den kommer i Fisk bliver den måske blødgjort af Storbritanniens dilemma. Mars er i eksakt opposition til Mays Saturn og kvadrat hendes Pluto.

Månen i slutningen af Stenbukken i 2. Hus danner et billede af armod og udmattelse. Ligesom Mars, er Månen i eksil, og efter dens konjunktion med Saturn og efterfølgende med Pluto er den drænet. Brexit vil skade den britiske økonomi og vil være ulykkelig for folket – i hvert fald i først omgang. Det er sandt, at Månen i Stenbuk er i trigon til Mars i Tyr – men det er nok den blinde, der støtter den lamme, en typisk britisk løsningsmodel.

Brexit opstår, når måneknudesaksen er ved at komme i konjunktion med Saturn-Pluto konjunktionen – noget som sidst skete i 1820, da den engelske konge George III døde, blind, døv og sindssyg. Selve Saturn-Pluto konjunktion sker hver 30-36 år afhængig af, hvor Pluto er i sin cyklus. Den varsler altid magtkampe og destruktion af eksisterende strukturer, og i dette tilfælde, i Stenbukken, indikerer konjunktionen autokratiske ledere og undertrykkende politik, som i sidste ende fører til nedsmeltning. Brexit sker ikke i isolation. Den hilses velkommen af autokrater som Putin, som ønsker en svækket EU, og Trump, som regner med at være i en stærkere forhandlingsposition med hensyn til handel.

En anden faktor i Brexit-horoskopet er konjunktionen af Merkur (i fald i Fiskenes tegn) med Neptun. For Merkur har det været noget af en rejse. Den var i konjunktion med Neptun tilbage i februar, nåede op på 29 grader Fisk og ved Brexit dvæler den stationær direkte på Neptun igen. Det viser ikke ligefrem klar tænkning og god planlægning. Alt tyder på, at den engelske befolkning er ført bag lyset både op til og efter Brexit. Langsomt bevæger Merkur sig frem i sekstil til Saturn og Pluto, hvor realiterne dæmrer og illusioner forsvinder.

Der er nogle, der måske håber på, at Labour partiet kan tage kontrol og redde nationen. Et hurtigt blik på partilederen Jeremy Corbyns horoskop er ikke opmuntrende. Corbyn har altid været ambivalent i forhold til EU, og hans horoskop viser en gammeldags autokrat – bare socialist. Hvordan kan man ellers forklare hans håbløse støtte til Venezuelas diktator Hugo Chavez (som ifølge Corbyns tweets gav ”massive bidrag” til hans undertrykte land) og hans støtte til efterfølgeren Maduro, som sidenhen har forsøgt at udradere den demokratiske opposition.

Jeremey Corbyn horoscope
Jeremy Corbyn. 26th May 1949. Chippenham. Time Unknown. AS 0.00 GE

Kan det være hans Merkur-Venus konjunktion i trigon til Neptun, som vækker en naiv idealisme? Eller er det Måne-Mars konjunktionen kvadrat Pluto, som viser en anden og mørkere side? Som Tvilling er det muligt, at Corbyn har indre modsigelser, og det er sikkert at Sol-Jupiter trigonen giver oratoriske evner, men når han får magt, bliver han skånselsløs.

Når Brexit er en realitet, vil det være i kontekst af en ny verdensorden. Mens autokratiske indflydelser når deres højdepunkt i 2020 med den tredobbelte konjunktion af Jupiter, Saturn og Pluto i kombination med formørkelses cyklussen i Krebs-Stenbuk, begynder tingene at kamme over. I 2021, når Jupiter-Saturn konjunktionen i Vandbæreren bliver aktuelt, vil populistiske tendenser tage over, mens de autoritære kræfter aftager. Der vil sandsynligvis være en ustabil periode på måske fem år, som påvirker Europa, Rusland, Kina og USA.

Alligevel, når man kigger på horoskopet for vintersolhverv i december 2020, når Brexit er konsolideret, vises Storbritannien i en ganske stærk position. Solens indtræden i Stenbuk finder sted nogle timer før den historiske Jupiter-Saturn konjunktion i Vandbæreren, og denne konjunktion er præcist på Ascendanten i London. Det viser en ny æra for Storbritannien, og måske også en æra hvor landet, og i særdeleshed London, genvinder indflydelse i verden. (Note 1) Det er interessant at se, at Mars er på 23 grader Vædder i horoskopet (i kvadrat til Pluto), hvilket er den selvsamme grad, som Uranus, Ceres og Eris befandt sig ved folkeafstemningen i 2016. Det er Boadicea graden (den engelske dronning, der besejrede en romerske legion) – Englands glorværdige selvstændighed.

Det er længe siden, at der har været så meget usikkerhed i verden. Hvem ved hvad Brexit fører til? Vi Skotland insisterer på endnu en folkeafstemning om selvstændighed? Vi katolikker i Nordirland få overtal og insistere på en union med Sydirland? Eller vil Storbritannien genopstå fra kaos og være et eksempel til en verden, som i så høj grad benytter landets sprog? Vi lever i interessante tider.

Adrian Duncan – 18th February 2019

1. Beregner man et horoskop for den eksakte Jupiter-Saturn konjunktion kl. 18.20, så falder den præcis på Descendanten i London.