Har fremtiden nogensinde været så usikker? Hele verden skal forholde sig til en pandemi og en nedlukning, som påvirker næsten alle mennesker på planeten. Regeringer skal forholde sig til et umuligt valg mellem at lukke ned for den vækstmotor, som de er så afhængige af og at varetage befolkningens sundhed. Statsledere har valgt at prioritere sundhed fremfor profit, selvom corona virusset ikke er særlig dødbringende i forhold til andre alvorlige sygdomme, dog alvorlig nok til at overbelaste hospitaler og sundhedspersonale.  De ledere, som har tøvet – Boris Johnson, Trump, Bolsonaro – måtte se på store dødsofre i deres befolkning (og de fik selv Covid 19).

Der er så mange ting, som er for evigt forandret. Mange har opdaget, at de lige så godt kan arbejde hjemmefra. Byerne er udtømte. Kontorlokaler ubrugte og i nogle tilfælde unødvendige. Buschauffører, hospitalspersonale og kasse-ekspedienter er dagens helte. Unge og gamle er isolerede. Unge og gamle er på Zoom. Saturn i Vandbæreren holder os to meter fra hinanden. Jupiter i Vandbæreren bringer vaccine-håb. Folk står foran økonomisk ruin. Regeringer uddeler penge som aldrig før.

Sociale uro
Det, der sker nu er en jordskred. Tektoniske plader kolliderer, mens den trefoldige Saturn-Uranus kvadrat bider sig fast. Det er en social og økonomisk rekonstruktionsproces, en revolution. I Rusland, Myanmar, Hong Kong, USA, Indien, Thailand, Nigeria – og mange andre lande – går folket på gaden i protest. Disse protester kommer langsomt til kogepunktet, og når Pluto kommer ind i Vandbæreren i januar 2024 varsles der endnu større omvæltninger.

Den 7. februar 2021 faldt dele af en gletsjer ned i i en flod i Himalaya, hvilket skabt en bølge, som oversvømmede to vandkrafts stationer og flere landsbyer. Adskillige hundrede mennesker mistede deres liv. Det skete mens Saturn på 6 Vandbærer dannede sit første kvadrat til Uranus på 6 Tyr. Klimaforandringer har accelereret nedsmeltning af gletsjere verden over, og vi kan forvente flere is-, jord- og vandskred, mens de faste tegn, Tyr og Vandbærer, aktiveres af Saturn-Uranus kvadraten, som finder sted hver 45. år.

Alle skrøbelige strukturer påvirkes i år – især politiske og økonomiske. Denne planetcyklus begyndte med en konjunktion i 1988, og i 2021 markerer den sidste kvadrat af konjunktionscyklussen nedbrydning af, hvad der startede dengang. (Læsere vil måske huske, at det var i 1988, at de skæbnesvangre møder mellem Reagan og Gorbachev fandt sted på Island, hvilket var begyndelsen af enden på koldkrigen.)

Republikanere efter Trump
Den 9. februar 2021 måtte Donald Trump gennemgå rigsretssagen nummer to, og det repræsenterede også en slags jordskred. Ikke den jordskred, som Trump påberåbte sig til folkemængden, der stormede Kongressen: ”Vi vandt. Vi vandt en jordskredsejr. Det var en jordskredsejr.” Nej. Jordskredet er dekonstruktionen af det Republikanske Parti, som finder sted over de næste 4 år. (Note 1)

Der er flere nøgledatoer for grundlæggelsen af det Republikanske Parti, som i 18-hundrede tallet var imod slaveriet – et parti, som Abraham Lincoln kom til at stå i spidsen for. (Note 2)

Republican-Party-horoscope copy

The Republican Party. 20th March 1854, 18.30, Ripon. WI. AS 4.23 LI

USA var I 1850erne et land polariseret mellem en industriel Nord og Sydstaterne, som var afhængige af slavearbejde. Denne polarisering kan blandt andet ses i oppositionen mellem Venus og Mars i kvadrat til Saturn. Venus er lige ved at være stationær direkte, mens Mars er retrograde, og begge planeter er aktiveret af Pluto. Det er et potent og unikt øjeblik – en meget usikker tid, hvor Sydstaterne truede med løsrivelse. Overordnet er denne periode præget af den massive konjunktion af Pluto, Saturn or Uranus i Tyr, som fandt sted et par år før dannelsen af det Republikanske Parti. Hele Sydens økonomi var afhængig af tre millioner slaver afskibet fra Afrika. Det er klart, at Uranus, Saturn og Pluto i Tyr vakt en angst for den potentielle ødelæggelse af Sydstaternes økonomiske grundlag.

Uranus og Neptun kommer tilbage
Udover den polarisering, som er indbygget i horoskopet, er en anden signifikant placering Uranus på 10 grader Tyr – en grad Uranus kommer tilbage til for anden gang i 2020 og 2021. Det afspejler den splintring, som nu opstår i det Republikanske Parti på grund af rigsretssagen mode Trump, hvor en stor del af republikanerne alligevel gav deres støtte til Trumps løgne om et stjålent valg – selv efter stormen mod Kongresbygningen. Selvom mange i partiet ved godt Trump er giftig og løgnagtig, tør de ikke går imod deres base. Det skaber splittelse.

Det er den anden Uranus-retur siden Partiets grundlæggelse. Den første var i 1938, hvor det Republikanske Parti præsteret en stor comeback i midtvejsvalget efter mange år med tilbagegang. Det er derfor muligt, at den anden Uranus-retur fører til en genopfindelse og genoplivning af Partiets kerneværdier, men det bliver ikke Trump-republikanere, som skaber denne forandring. Trump er på vej til endnu større vanære. Pluto dvæler nu i opposition til hans Venus i Krebs – vi glæder os til at se hans skjulte skatteregnskab – og Neptun kommer i kvadrat til både hans Sol og hans Måne. Det tyder på en opløsning af hans indflydelse og en underminering af de 500 forretninger, som Trump Organization består af.

På hver anden Uranus cyklus er der en Neptun cyklus. Da Trump blev præsident kom Neptun tilbage til dens radixposition, hvilket tyder på, at hans indflydelse var med til at skabe en opløsning i det Republikanske Parti. Månen i Partiets horoskop er på 20 Skytte, mens Trumps Måne er 21 Skytte – det er derfor han er i samklang med republikanske vælgere. Solformørkelse den 14 december 2020 faldt også på samme sted lige på den dato, hvor Bidens sejr og Trumps tab blev officielt bekræftet.

En periode med tab
I årene siden dannelsen af det Republikanske Parti er progressiv Saturn kommet ind i Tvillingernes tegn, og omkring Obamas valgsejr kom Saturn i kvadrat til Neptun. Det er selvfølgelig en meget langstrakt kvadrat, men ved det næste valg i november 2024 er Partiets progressive Sol på 14 Jomfru i opposition til Neptun på 14 Fisk og progressiv Saturn på 15 Tvilling.

Det er ikke nogen vinderkombination – i hvert fald ikke for moderne republikanske ideer. Interessant nok, da Obama blev valgt var den progressive Sol i horoskopet for det Demokratisk Parti (Note 3) præcis på Saturn og i opposition til Neptun i partiets radix horoskop. Så der er ikke nødvendigvis en taber kombination – i det mindste når der er en Sort kandidat med socialistiske værdier.

Det er sandsynligt,, at Solens progression i opposition til Neptun indikerer, at det Republikanske Parti ikke har en troværdig kandidat, som kan vinde i 2024. Det tyder mere på en opløsningsperiode, som det vil tage tid at komme over. Donald Trumps populisme og demagogi og forførelsen af vælgerne med løgne har undermineret partiets troværdighed. Det er Trumps eftermæle, og effekten af Neptuns retur.

Uro og forandringer 2021-2022
De tre Saturn-Uranus konjunktioner finder sted den 17. februar, den 14. juni og den 24. december 2021 på henholdsvis 7, 13 og 11 grader Vandbærer-Tyr. I oktober 2022 kommer de næsten i kvadrat igen på 18 grader. Derfor finder de største omstruktureringer sted i 2021, med nogle efterdønninger i 2022. Det relaterer blandt andet til de sociale og økonomiske modtræk Biden og Demokraterne (såvel som mange andre regeringer) skal sætte i gang for at undgå stor arbejdsløshed og økonomisk kollaps.

Hvad angår pandemien, gjorde astrolog Steven Forrest opmærksom på, at den faldt sammen med den ekstreme sjældne kvadrat mellem Pluto og Eris – den ny opdagede planet længere ude fra Pluto. Grafen viser den stærke korrelation mellem disse to planeter og pandemien, som starter i 2020 og ebber ud i 2021. Da kvadraten finder sted på 24 grader Vædder-Stenbuk, er der en voldsom aktivering af USA’s Merkur på 24 Krebs. Det er selvfølgelig også, hvor Trumps Saturn befinder sig.

Pluto-Eris

USA’s Pluto-retur
Denne aktivering af USA’s Merkur er en forklaring på den ekstraordinære vækst i desinformation i USA, hvor en stor del emanerer fra Trumps udspekulerede løgn-strategier. Sådan virker hans Saturn på USA’s Merkur. Landet har Pluto i 2. hus i opposition til Merkur i 8. hus, hvilket viser hemmeligheder – både de virkelige og de angstfremkaldte. Det er frugtbare jord for sammensværgelsesteorier som ”Pizzagate” – teorien om at Demokraterne og i særdeleshed Hillary Clinton er en del af en magtfuld gruppe pædofile som styrer USA. Transit Pluto er som en slamsuger, der suger giftige teorier op, og nu hvor Pluto er ved at komme for første gang tilbage til USA’s radix Pluto på 27.32 Stenbuk, kravler alle slags udyr fra dybet. Befolkningens latente angst er blottet.

Plutos retur til sin oprindelige position finder sted i løbet af 2022, og det fører sandsynligvis til flere omvæltninger, når ting, som har været begravet i længere tid, kommer op på overfladen. Da Pluto i 2. hus repræsenterer økonomisk magt i plutokratiets hænder, er det muligt at de fem stor teknologigiganter – Facebook, Amazon, Microsoft, Apple og Google – vi undergå en længerevarende undersøgelse af deres monopoler. I 2024-2025 vil der ske en opsplittelse af deres magt. Da Trumps Saturn og Venus også står i skudlinjen, vil han blive elimineret som en magtfaktor i USA’s politik.

Hvor stor denne omstrukturering i USA vil være er usikker, men det bliver Præsident Biden og hans administration, som skal varetage den. Da Biden har sin Ascendanthersker Jupiter eksalteret på 24 grader Krebs (i kontrast til Trumps Saturn i eksil) er han en gunstig indflydelse i transformations-processen. En ny æra begyndte ved Jupiter-Saturn konjunktionen på 0 Vandbærer i slutningen af 2020, og der bliver ingen tilbagevenden til hvordan tingene var før. Sociale idealer skal jongleres med økonomiske forandringer for at skabe et nyt USA. Når Jupiter kommer i Fiskenes tegn i år og derefter kommer i konjunktion med Neptun i april 2022 i præcis konjunktion med USA’s Neptun, er det idealisme, der har magten. Der vil være mange svipsere, men for økokrigere, som bekæmper klimaforandringer, kommer der gyldne dage.

Adrian Ross Duncan
February 17th, 2021

  1. Biden vandt med 306 valgmandsstemmer mod Trumps 232. Han vandt 7 millioner flere stemmer. I forhold til tidligere valg, var det en gedigen sejr for Biden.
  2. Astrologer har brugt forskellige horoskoper for det Republikanske Parti. Den 20. marts 1854 kan findes på Wikipedia.
  3. Det Demokratiske Parti blev grundlagt den 8. januar 1828. (Der findes et alternativt horoskop for den 17. februar 1801, som er meget i harmoni med Bidens horoskop.)
  4. Sibley-horoskopet for USA: den 4. juli 1776. 17.11 Philadelphia AS 12.21. SG