Mænd og kvinder i tyverne eller trediverne tror ikke i virkeligheden, at de skal dø. De er opmærksomme på, at der findes gamle mennesker, og at de på et eller andet tidspunkt forsvinder. Måske har de endda været med til en begravelse. Men i virkeligheden vil den skæbne ikke overgå dem. Der er så meget at gøre og så meget at opnå… hvilket gør døden til en vag og fjern forestilling. Tiden strækker sig i det uendelige, og alting kan stadig lade sig gøre.

Denne luksus er ikke tilgængelig for dem, der tager hul på fyrrene. Man bliver mere opmærksom på den tid, man har tilbage. Hvis nogle mål mangler at blive opfyldt, er der mindre tid til at realisere dem. Døren lukker sig hurtigt foran de kvinder, der  endnu ikke har fået børn. Singler begynder at føle tomheden i deres liv, og de spekulerer på, hvor alene de mon bliver, når de bliver ældre. De, som endnu ikke har fundet en mission i deres liv, føler, at bevidstheden om døden ånder dem i nakken. Velsignet er de som foretog de rette justeringer, da de blev tredive ved Saturn runden… for dem ser det ud, som om at indgangen til fyrrene er ligesom at runde et hjørne i høj fart.

Normalt har den anden Måneknude runde i 37 års alderen formet vejen for en justering af et liv, der er mere i harmoni med ens skæbne og sjælelige behov. For de fleste mennesker har der været professionel succes og etableringen af et trygt hjem og familie. Mennesker tænker mere på, hvordan de kan nyde frugterne, efter at de har sået alle frøene og gødet jorden. Men ikke desto mindre er fyrrene for mange mennesker en hård opvågning, eftersom de stress fyldte aspekter fra Uranus, Neptun og Pluto sætter ind, hvilket kulminerer med oppositionen fra Saturn. For dem med spændingsaspekter til de ydre planeter ved fødslen, er det en tid med radikale forandringer og transformation. Det medfører ofte mærkbare spændinger og en trang til at bekæmpe det ved hjælp af medicin, eller gennem psykologiske og meditative teknikker.

De fleste mennesker, der er i begyndelsen af fyrrene i dag, har den sjældne og ekstreme Uranus/Pluto konjunktion i deres fødselshoroskop. For dem er det at tage hul på fyrrene forbundet med usikkerhed, specielt i forbindelse med arbejdslivet der muligvis trænger til omlægning. Mange fra denne generation er besat af jobsikkerhed og behovet for videreuddannelse og tilegnelsen af nye evner. De er kun alt for godt klar over, hvordan ny teknologi eller outsourcing til udviklingslande pludselige kan rive alt det væk, som de har arbejdet så hårdt for at bygge op. De som er født i 1967 har også Saturn i Fiskene, Jupiter i Krebsen og Neptun og den sydlige Måneknude i Skorpionen, en stor trigon, som måske forklarer den musikalske og spirituelle revolution, der fandt sted på dette tidspunkt. Kurt Cobain (20 feb. 1967), som dannede gruppen af det meget passende navn “Nirvana”, var en af disse, men ulykkeligvis nåede han ikke ind i fyrrene. (Han begik selvmord i en alder at tredive).

Når man fylder fyrre, er der en hel serie at forudsigelige planetære indflydelser. Da Merkur vender tilbage til sin eksakte fødselsposition hvert 20ende år, er de 40 år en tid med en betydelige mental stimulering. Også Venus vender tilbage til sin fødselsposition på sin 8-årige cyklus. For de fleste mennesker er det også en tid, hvor Uranus oppositionen begynder at kunne mærkes, ligesom Neptun kvadraten også føles. Og for de mennesker født i den sidste halvdel af det 20ende århundrede, danner Pluto også en kvadrat på dette tidspunkt. Det sker en hel masse, og det følgende kan siges til en person der bliver 40:

– Når du tager fat på fyrrene og står ansigt til ansigt med en ny dekade, føler du at alt, der vedrører fremtiden, haster. At foretage ændringer synes at være uundgåelige. Det er en tid, hvor du fornyer dine mentale evner, din uddannelse og kommunikation, og du tager skridt for optimere din intellektuelle kapacitet. (Merkur) Der er ekstra fokus på niveauet af komfort i dit liv, både økonomisk og i dine forhold. Du har brug for at arbejde hårdere på dine svagheder og trække på dine styrker på disse områder. (Venus) Mere vigtigt er der nogle faktorer uden for din kontrol, som truer med at sætte toget af sporet. Det er derfor, at det er et godt tidspunkt at træde tilbage fra dine konkrete mål, og overveje den anden halvdel af dit liv som helhed. Hvordan kan du få mere emotionel dybde og mening i dine emotionelle forhold? (Neptun i Skorpionen Hvordan kan du give udtryk for din helt specielle kvaliteter i dit arbejdsliv? (Uranus i Jomfruen). Muligheder for transformation skal bydes velkommen snarere en holdes borte.

For de fleste mennesker er 41 års alderen et år, hvor Uranus oppositionen er stærkest, mens Pluto og Neptun er stadig magtfulde i deres første kvadrat aspekt til fødselspositionen. Dertil kommer, at Jupiter nu er i opposition til sig selv, og Måneknuden er kommet i kvadrat til sin fødselsposition. Så de forandringer, der blev sat i gang ved de fyrre, er stadig i fuld gang:

– I løbet af dit 41 år er du stadig midt i en række af ufærdige processer, som kræver at du tager dit liv op til revision. På den ene side er der stærke materielle kræfter, som giver dig chancen for vækst og ekspansion, men på den anden side er det nødvendigt at udvikle dit spirituelle liv. (Jupiter) Vigtige oplevelser med mennesker og grupper, som du har været involveret med, tvinger dig til at revurdere, hvem du vil være sammen med i den næste fase i dit liv. (Måneknuden) En udvidelse af dine horisonter nu kan sætte dig på en lang udviklingsrejse, og det kan adskille dig fra mennesker og omstændigheder, som du føler har begrænset dig. (Uranus) En psykologisk og spirituel krise følger nogle gange i kølvandet på sådanne forandringer, på trods af at forandringer medfører katarsis og fornyelse.

Ved det 42. år er Uranus oppositionen og Neptun og Pluto kvadraterne omsider ved at klinge af, men nu bevæger Saturn sig op til den anden opposition, som vil vokse sig stærkere i løbet af det følgende år:

– Når du bliver 42 år, begynder tingene at falde på plads efter en temmelig radikal transformation, som har fået dig til at tage risici og foretage det, der for dig er revolutionære forandringer. (Pluto) Du har opvejet fordelene og ulemperne ved frihed versus tilknytning. (Uranus). Meget har forandret sig i dit arbejdsmiljø. (Jomfruen) Der har været tider med forvirring og hjælpeløshed, men når alt kommer til alt synes livet rigere og mere meningsfyldt, ligesom intimitet har mere dybde. (Neptun i Skorpionen). Du har opnået en højere grad af uafhængighed, og eftersom du har gjort det, bevæger din opmærksomhed sig i retning af de vigtige forhold i dit liv. Tiden er inde til at sætte grænser, og at opretholde din individualitet, mens du overvejer, hvor meget ansvar du skal tage for andre.

43 års alderen er det år, hvor Saturn oppositionen begynder at sætte ind, mens Jupiter og Måneknuden er i trigon til deres fødselspositioner, og deres indflydelse har tendens til at være stabiliserende faktorer efter nogle få urolige år:

– Når du er 43, begynder du at kunne ane fremtidige udfordringer i horisonten, i særdeleshed i forbindelse med autoriteter og i parforhold. Mens det er et tidspunkt, hvor du føler, at forhold skaber begrænsninger, så er det også nu, hvor du er villig til at tage udfordringen og op påtage dig mere ansvar. Det er et år, hvor du lærer at skabe orden i kaos og være sikker på, at alle de små detaljer i livet fungerer optimalt. (Saturn/Fiskene) Eftersom selvtilliden vokser i løbet af året, så har du en vision om, hvordan du gerne vil have, at dit år skal udvikle sig. Du har chancen for at opnå mål, som du har sat dig gennem hårdt arbejde, held og gennem hjælp fra mennesker, som støtter dig på din vej. (Saturn/Jupiter/Måneknuderne)

I 44 års alderen, er Saturn oppositionen dominerende, mens Jupiter danner en aftagende kvadrat til sin fødselsposition, hvilket sætter eftertryk på spændinger forbundet med vækst og konsolidering…

– Dit 44 år er karakteriseret af en fokus på de begrænsninger, der kommer af dine personlige og professionelle forhold. Du møder modstand i dine planer, og dette fører til, at du overvejer at lave strukturelle tilpasninger i dine mål. Der kan være forandringer i din karriere og en seriøs revurdering af dine nære forhold. Tilbageskridt opstår sandsynligvis, og en tålmodig attitude er nødvendig for at klare de udfordringer, der opstår. Du har brug for at arbejde på dine fatalistiske tendenser i retning af at give op og tillade tingene at gå i opløsning… en slags eksistentiel sløvhed. (Saturn/Fiskene). Det er et år, hvor du opnår betydelig indsigt, men du kan også træffe forhastede beslutninger. Det kan påvirke beslutninger forbundet med hjem og familie. (Jupiter i Krebsen).

45 års alderen bringer konsolidering og en pause fra de hektiske år i begyndelsen af fyrrene. Saturns opposition til sig selv klinger af, men hvert 15 år, kommer Mars meget tæt på sin fødselsposition på fødselsdagen, så det er en meget produktiv tid…

– Efter de mange forandringer i begyndelsen af fyrrene, og den succesfulde løsning på udfordringerne i dit professionelle og personlige forhold sidste år, er du nu i en position, hvor du kan konsolidere de strukturer, du har etableret, og bygge videre på dem. Der er en forestilling om, at du har en pligt til at give noget tilbage til samfundet såvel som at modtage, og du føler måske, at du har ekstra energi til at gøre noget for det lokale miljø. Det er et år, hvor din energi topper, og du har nu en klar idé om, hvilke mål du ønsker at opnå… der kan være en nogle betydelige succeser. Med denne nye styrke og modenhed er vejen dannet for fremskridt og endda forfremmelse.

I 46 års alderen bytter Måneknudernes position plads, ligesom de gjorde i 27 års alderen. Ifølge Indisk tradition er Måneknuderne temmelig nervøse ved hinandens tilstedeværelse; det er ikke en behagelig tid eksistentielt set. Halvtredserne begynder at kunne anes i horisonten…

– I løbet af dit 46 år er der en begyndende fornemmelse af, at professionelle ambitioner og familie sikkerhed ikke nødvendigvis er svaret på alle spørgsmål. Det er også et spørgsmål om din personlige skæbne. De spørgsmål, der opstår nu i forbindelse med din vej i livet, relaterer i høj grad til dine indre evolutionære behov. Den tid er for længst forbi, hvor du havde råd til at være omskiftelig i, hvad angår arbejde og parforhold; du har brug for at fokusere på, hvad der giver dig mening på sjæle niveau. Generelt set betyder det, at det betaler sig at være ærlig omkring hvem, du ønsker at bruge din tid sammen med og blive påvirket af. Så det kan meget vel være et år, hvor du bevæger dig bort fra nogle mennesker og i retning af andre, som er mere på bølgelængde med dine spirituelle behov. (Måneknuderne). For dig handler det specielt om, hvor du kan skabe stabilitet, hvor der før var kaos, og ved at finde en indre fred hvor der har været forvirring. (Måneknuderne i Tyren).

47 års alderen tegner til at blive et år med vækst og selvtillid på grund af, at Jupiter vender tilbage til sin fødselsposition for fjerde gang….

– I løbet af dit 47 år, oplever du en strøm af personlig selvtillid og en fornyet vision af lige det, du har sat dig for i livet. Indsigt og forståelse kommer hurtigt til dig, og du tiltrækkes af dybere studier og en trang til at udvide dine horisonter gennem rejser. Dine meninger og overbevisninger bliver mere udtalte, og du tillader ikke intellektuelle og spirituelle autoriteter at dominere dig. Mens du er villig til at modtage instruktioner fra de virkeligt vise, så har du ingen tid til selvudråbte guruer.
At nyde livet er et spørgsmål om attitude, og dette år sikrer din naturlige optimisme, at du tiltrækker held og succes. (Jupiter) Dit familie liv udvikler sig positivt, og du kan forvente glædelige familie begivenheder og måske en udvidelse af din bolig. (Krebsen)

Når du bliver 48 år, med 50’erne der rykker tættere på, er den største indflydelse Venus, som vender tilbage til sin originale position i fødselshoroskopet…

– 48 års alderen er et nøgle år i dine personlige forhold og din økonomiske sikkerhed. Det er nu, hvor dit kærlighedsliv er i fokus, og dine fundamentale behov og smag  kommer stærkt til udtryk. Der er tiltagende krav om, at eksisterende forhold er meningsfulde og autentiske i stedet for en sovepude. Der er behov for mere intimitet, og en genovervejelse af seksualitetens rolle i forholdet. Nye forfold kan etableres baseret på højere værdier end de materielle. For nogle føles det som om, det er den sidste chance for at finde den udkårne. På den økonomiske front kan der dukke nye kilder til indtægt op, og nye investeringer bliver gjort.

Fremme ved de 49 år slutter den rutsjebane tur, der har været i fyrrene med en støttende Saturn, der danner en trigon til sin fødselsposition, alt imens at Jupiter danner sin første sekstil efter sin fjerde tilbagekomst.

– Når du er 49 år, tager du fat på et år med vækst, konsolidering og fuldendelse bygget på det, du har etableret for dig selv, og du føler dig generelt godt tilpas med den vej, du har valgt for dig selv. Der er en følelse af, at du er blevet accepteret af samfundet, og at du har en vigtig rolle at spille. Behovet for at gøre indtryk bliver mindre afgørende, behovet for at være til gavn stiger. (Saturn) Du har en dyb forståelse af, hvad mennesker går igennem i løbet af deres liv, og du har lært at se dine egne kampe i det universelle lys. (Fiskene) Med et stærkt personligt fundament, er du parat til at starte en ny fase med personlig ekspansion, og allerede dette år høster du de økonomiske og sociale fordele af de anstrengelser, du har sat ind.

Der er dem, der siger at livet begynder ved de fyrre… måske prøver de blot at muntre os op. Men fyrrene er sandsynligvis de bedste år for succes på alle områder i livet. For de fleste mennesker er der en sikker indtægt, en kærlig partner og børn, der begynder at være uafhængige… alle ingredienserne for lykke. Men at runde de halvtreds er en anden sag. Kvinder er nået til overgangsalderen, og mænd har deres egen  kamp med potensen. For de fleste mænd og kvinder kommer der ikke flere børn. Det er ved at blive for sent at tilegne sig nye færdigheder. Ungdommen er sandelig borte. Men ikke desto mindre er nogle af de største succeser efter 50 års alderen. De fleste præsidenter og statsministre har rundet de halvtreds og store økonomiske imperier er skabt af ældre mænd og kvinder. Mange mennesker i vesten har både friheden og pengene til at forfølge deres drømme, og med de øgede livsforventninger i det 21 århundrede, er der nogen mennesker, som slipper af sted med at sige: Livet begynder ved de halvtreds.