Mange ting i en persons liv er forudsigelige, uden at man ved noget om personen ud over vedkommendes alder. Bestemte udviklingsfaser er uundgåelige simpelthen på grund af astrologiske og astronomiske faktorer, som alle er aktuelle i en bestemt aldersfase. 32 års alderen vil altid være et romantisk og frugtbart år f.eks., da det er på dette tidspunkt, hvor Mars og Venus samtidigt vender tilbage til deres fødselspositioner. Disse naturlige cyklusser kanaliserer fødselshoroskopets indflydelser, så hvis Mars og Venus indflydelse er stærke ved fødslen, med f.eks. en Vægtascendant, så er chancen for romantiske begivenheder større. På samme måde er alle astrologer opmærksomme på Saturn cyklussen, som ved ca. 29 års alderen fuldender et omløb omkring Solen, og vender tilbage til sin fødselsposition. (Note 1) Denne alder er ekstraordinært betydningsfuld – selvom det ser ud til at være ganske ukendt for offentligheden – og bevirker, at man tilpasser sit strukturelle grundlag,.

Der er selvfølgelig også forudsigelige biologiske, psykologiske, eller kulturelle forandringer i de specifikke aldre, specielt når man er ung – ligesom at lære at tale i det andet år, gå i skole, puberteten osv. På samme måde har bestemte årtier forskellige associationer, begrænsninger og muligheder. Kun nogle ting er mulige som teenager f.eks. Det er tiden, hvor man fester og danser, men ikke tiden hvor karrieren forfølges, eller hvor man får børn eller køber hus. I tyverne, som er i fokus i denne artikel, har man energien, naiviteten, og en blindt form for mod forbundet med ungdommen, men samtidig er ens mål flygtige og energien er spredt vidt omkring. De overbevisninger og den brændende idealisme, der eksisterer i 20erne, kommer ofte fra de ubevidste reaktioner på forventningerne fra forældre og samfundet. De skal tages op til genvurdering ved Saturns tilbagekomst. Det er i 20erne at de naturlige talenter udvikles, og at man samler vigtige erfaringer i parforhold. Folk lærer af deres fejltagelser.

Når man er 20 år, er gør en hel mængde af astrologiske faktorer sig gældende, og en af de mest interessante er Merkurs indflydelse. Indiske astrologer har længe været opmærksomme på det fascinerende forhold mellem Merkur og Solen, som resulterer i, at Merkur vender næsten tilbage til sin fødselsposition ved både 13 og 20 års alderen. Solar horoskopet vil i disse år være stærkt fokusere på mentale evner. Det er også i alderen af 19 – 20 år, at Uranus danner sin første kvadrat til sin fødselsposition. Yderligere danner Saturn sin første tiltagende trigon til sin fødselsposition, og Jupiter begynder sin tiltagende kvadrat umiddelbart før Jupiters anden tilbagevenden i 23 års alderen.

Alt imens disse indflydelser sker for alle, så indikerer planetens fødselsplacering i hus og tegn, på hvilken måde udviklingen forløber. Selv om vi kun kender fødselsåret, så kan vi være ganske specifikke. I denne artikel har jeg taget et eksempel på nogen født i 1946, ligesom George W Bush, Al Gore eller Bill Clinton, som alle har Nordlige Måneknude i Tvillingerne, Pluto i Løven, Neptun i Vægt, Uranus i Tvillingerne, Saturn i Løven, og Jupiter i Vægten. Når man har dette i baghovedet, så kan følgende siges om det 20ende år…

– Når du tager hul på dit 20ende år, så fortsætter du indflydelsen fra det tidligere år i forbindelse med hvad, der er unikt ved dig. Trangen til at adskille dig selv fra normen er stærk. (Uranus) Dette er forbundet med at udvikle radikalt anderledes ideer, særligt hvad angår din videre uddannelse. Du er parat til at rejse og pendle mere, hvis det betyder at du kan få opnå mere frihed og spænding. Du er fanget af tidsånden med revolutionære ideer. (Tvillingerne). I 20 års alderen udvikler du dine evner, og de mentale talenter er altoverskyggende. (Merkur) Det er et år, hvor du er optaget af, hvad der er rigtigt og forkert, selvom der er en tendens til at være subjektiv i din egen vurdering og lidt for kategorisk. (Jupiter). Men ikke desto mindre stræber du efter at være fair, og sætte dig ind i andres synspunkter, og opnå indsigt i den diplomatiske proces undervejs. (Vægten). På trods af de tidligere revolutionære tendenser i dette år, er du fuldstændigt klar over det ansvar, som hviler på dig, når du træder ind i det voksne liv, og du arbejder hårdt for at skabe nogle rammer for vækst i dine 20erne. (Saturn).

Så meget for at være 20 år. 21 års alderen er overgangen til det voksne liv og alle dens prøvelser. Individuations processen, der markerede sig ved Måneknudens tilbagevenden i det 18 år og Uranus kvadraten i 19-20 års alderen, har fundet sted, og en grundliggende individuel skabelon er etableret. Astrologisk fortsætter Jupiter kvadraten, og Måneknuderne danner en kvadrat til sig selv. De følgende konklusioner kan drages for vores hypotetiske klient fra 1946…

– I 21 års alderen balancerer du på tærsklen til det voksne liv efter en radikal proces af forandringer, hvor du har hævdet dine unikke kvaliteter og til en hvis grad indstillet dig på de aspekter i din skæbne, der giver dit liv mening. Nu er det på tide at overveje, hvordan du vil bruge dine naturlige ressourcer og din barndomsarv til at definere hvilken retning dit liv skal tage, så det giver mening for dig. Du vil møde mennesker og blive involveret med grupper, som guider dig på din vej. (Måneknuderne) Du har et naturligt filosofisk synspunkt, og du er god til at se det større billede, og du har brug for vide horisonter og masser af frihed. Men ikke desto mindre ligger hemmeligheden bag lykke og succes også i at networke med andre og opnå uddannelsesmæssige evner. (Tvillingerne/Skytten) Dette er et år, hvor du har en tendens til at markere dine meninger ganske stærkt, sommetider med intet andet formål end at afprøve dine synspunkter. Du træner dine intellektuelle muskler, men du har ikke altid ret. (Jupiter)

I en alder af 22 er den vigtigste astrologiske indflydelse en tiltagende kvadrat fra Saturn til sin fødselsposition…

– I løbet af dit 22 år oplever du de første større udfordringer og til tider modgang i forhold til at etablere dine professionelle kvalifikationer. Hvordan du håndterer forhindringer nu vil bestemme din fremtidige succes. Når modgangen tager til, så bliver du stærkere, og dette år handler om udholdenhed og selvdisciplin. Din holdning til autoriteter på dette tidspunkt er central… meget afhænger af, hvordan du oplevede dine forældres autoritet som barn. Ved at gøre en indsats nu og over de næste kommende år, så skaber du en ramme for din fremtidige karriere. (Saturn) Det er på dette tidspunkt, at du succesfuldt arbejder på at forbedre den usikkerhed, du har i forhold til dit eget lederskab – og du er parat til at tage din del af rampelyset, selvom det er modvilligt. (Løven).

I 23 års alderen er der to meget vigtige indflydelser: Jupiter vender tilbage til sin fødselsposition, og Måneknuderne danner en kvadrat til sin fødselsposition…

– Efter kampe og udfordringer i det tidligere år, hilser du i dit 23 år nyerhvervet optimisme og ekspansion velkommen. Alle behøver drømmen om en krukke med guld for enden at regnbuen til at inspirere dem, og det er nu, du begynder at høste nogle af de belønninger for alt det hårde arbejde, du har gjort tidligere. (Jupiter)
Fordele kommer nu specielt på grund af dine evner til at forbinde dig med andre. Du skaber alliancer og venner, fordi du indser, at de værdsætter din instinktive retfærdighedssans, og det er på dette tidspunkt, at du indser, hvor meget mere du kan opnå, når mennesker arbejder sammen i stedet for alene. Du kan møde en sand partner i dette år. (Vægten) Det er nu, at du måske ønsker at justere din retning i livet, så den kommer i samklang med din indre mission. Nogle af de sociale grupper, du er involveret med, har måske værdier, der strider imod dine egne, men du kan alligevel få værdifulde erfaringer i de relationer til mennesker, hvis værdier er anderledes end dine egne. (Måneknuderne)

Hvert 8. år vender Venus tilbage til næsten den samme position, som den var ved fødslen, så solarhoroskopet for dette år aktiverer ganske stærkt Venus kvaliteter i fødselshoroskopet. Derfor er 24 års alderen et Venus år. Det er også dette år, at Saturn danner en tiltagende sekstil til sin fødselsposition lige før Saturn runden. Dertil kommer, at Måneknuderne danner en trigon til deres fødselsposition.

– 24 års alderen er et tidspunkt, hvor hjertets anliggender bliver meget vigtige for dig, og ønsket om at definere og udtrykke din personlige smag er stærk. Der er fokus på, hvordan du udtrykker din kærlighed, og hvordan dine værdier er i harmoni med dem, der er tæt på dig. Desuden ønsker du at tilegne dig materielle objekter, der afspejler dine værdier, så der gøres en indsats for at tjene penge og for at leve et mere komfortabelt liv. (Venus) Du kan generelt forvente en nem fremgang i løbet af året, ligesom de planer, du har sat i værk for din karriere skaber et fast økonomisk og socialt fundament, som du kan bygge på. Det er nu, du kan opbygge din selvrespekt. (Saturn) På samme tid forbinder du dig med mennesker, som deler nogle af de samme mål, og som kan hjælpe dig med at opnå dem. Det er ikke så meget et spørgsmål om hvad du ved, men mere om hvem du kender.

I 25 års alderen, danner Uranus den første trigon til sig selv, og den strækker sig også ind i det efterfølgende år…

– I løbet af dit 25 år er der en udvikling i gang, som overrasker dig, og du lærer, at du ikke kan tage noget for givet. Livet er er uforudsigelig affære. Når forandringer kommer ud af det blå, bringer det også nye muligheder, så nu er det på tide at finde ud af, hvor parat du er til at tage nogle risici. Hvis du kører på rutinen, så tager du et stort skridt bort fra den. Rejser til fjerne destinationer er at foretrække, ligesom møder med eksotiske kulturer, utraditionelle mennesker og ukonventionelle emner. Du tager et skridt for at adskille dig selv fra mængden. Det er et fremragende tidspunkt at gøre sig bekendt med ny teknologi og danner netværk med spændende grupper.

26 års alderen er et Merkur år – denne planet vender tilbage til sin fødsels position i solarhoroskopet. Det er også i dette år, at Neptun danner sit første vigtige aspekt til sin fødselsposition. (Sekstil). Dertil kommer, at Uranus stadig er aktiv, og at Jupiter danner en aftagende kvadrat efter den anden Jupiter runde.

– I en alder af 26 bliver du mere bevidst om dit behov for at forbedre dine kommunikationstalenter eller uddannelsesmæssige evner for at forbedre dine professionelle muligheder og få dine forhold til at svinge bedre. Du er fuld af ideer, og du har lyst til at udbrede dem. (Merkur) Du lærer, at livet ikke blot handler om materielle forhold og sikkerhed, men at det også er nødt til at være meningsfuldt, hvis du skal vågne op hver morgen med et smil på læben. Inspiration er nødt til at komme et sted fra, uanset om det kommer fra spirituel overbevisning, kreativt selvudtryk eller gennem en form for opofrelse for en større sag. Uden inspiration breder utilfredshed sin tåge… så tiden er inde til at pleje dine drømme og idealer. (Neptun) Det er i dine personlige forhold, at du føler det største behov for mening og tilfredsstillelse, men de kan være mærkeligt flygtige. Kun når du har en delt vision som transcenderer dine daglige behov i parforholdet, kan du føle sand tilfredsstillelse. (Vægten) Du er stadigvæk klar til at forandre dig og til at lade dig guide af dine idealer, så du kan forvente en stærk ekspansion i løbet af året, og du bliver mere indflydelsesrig. Du er påvirket af stærke personlige overbevisninger, og du danner et perspektiv over din fremtid. (Jupiter)

Den mest signifikante astrologiske factor i 27 års alderen er, når den progressive Måne vender tilbage til sin fødselsposition ved de 27 år og 4 måneder. Måneknuderne bytter plads på dette tidspunkt, og Neptun sekstilen er stadig mærkbar. Jupiter danner en aftagende trigon til sig selv.

– I 27 års alderen føler du dig dybt forbundet med din sjæl, og måske for første gang er der en fornemmelse af følelsesmæssig modenhed og af en cirkel, der er fuldendt. Med dybe følelsesmæssige understrømme bliver du naturligvis konfronteret med fortidens spøgelser og din emotionelle arv. Dette vækker dine egne forældreinstinkter, samt trangen til at sørge for din egen familie på din egen unikke måde. Du gør, hvad du kan i dette år for at skabe et sikkert fundament, et hyggeligt hjem og en tilfreds famile. (Månen) Det er i løbet af dette år, at du får en fornemmelse af din skæbne, og du bliver til en hvis grad splittet imellem påvirkningen fra fortiden og din familiearv, og den lokkende vision om fremtiden. (Måneknuderne) Ikke desto mindre giver en stærk optimisme dig en tro på, at fremtiden vil være god for dig, og du er parat til at udsprede dine overbevisninger til verden og udvide dine horisonter. (Jupiter)

Når man er 28, danner Pluto – som er 246 år om at løbe rundt om Solen – sin første sekstil til sig selv. (Note 3), og det vil fortsætte ind i det næste år og ved Saturn runden…

– I løbet af dit 28. år, er der en fornemmelse af, at du har opnået meget, været igennem meget, men det føles som om, svarene endnu ikke er fundet trods dine mange erfaringer. Det er svært at holde fast på de strukturer, du har skabt, og du er endnu ikke sikker på hvad du gerne vil. Du må spørge dig selv i hvor høj grad, du har været programmeret til at vælge den vej, du har taget, og du føler måske, at noget af gassen er gået ud af ballonen. En positiv transformation er påkrævet på dette tidspunkt, og det er klogt at se på de ting i dit liv, som du er træt af, og eliminere dem. Det kan være lidt af en psykologisk udmattende proces, og der er en tendens til at gå til ekstremer. (Pluto) Du bliver konfronteret med dine mest usikre sider som individ, og du bliver mere klar over, hvordan du håndterer disse usikre sider ved at være alt for dominerende eller charmerende. Jo mere psykologisk indsigt du får nu, jo mere effektivt kan du udnytte din magt til at skabe positive forandringer. (Løven).

Saturn runden i en alder af 29 er en bemærkelsesværdig begivenhed for de fleste. Jupiter og Saturn har en 20 årig cyklus, hvor de gentager deres fødselspositioner, og ved 30 års alderen er Jupiter også i opposition til sig selv.

– Når du er 29 år, er det tidspunktet, hvor du tager meget af det, du har opnået skal opnå. Hvad du beslutter dig nu er afgørende, og vil skabe rammen for 30erne. Livet er for kort til at tilbringe blot et år mere på en vej, der ikke tilfredsstiller dig. (Saturn) Du har brug for at overvinde usikkerhed omkring lederskab og kreativitet, og opbygge din image som rolle model. Beslutninger, der træffes på baggrund af , op til revision. Livet er blevet til en fuld cirkel, lektioner er lært og erfaringer høstet. Det store spørgsmål er nu, hvor mange af dine mål blev til, fordi du ville tilfredsstille dine forældre eller samfundet (selv om det var ubevidst), og hvor meget er et udtryk for, hvem du er som individ? Du har et unikt perspektiv på livet nu, og du kan opnå en indsigt og forståelse, der sætter dig i stand til at afmærke din fremtid for dig selv. Den tilfredsstillelse, som du har arbejdet så hårdt på at opnå i 20erne, smutter måske stadig fra dig, og hvis det er tilfældet, så er tiden inde til at definere, hvad du personligt ønsker at opnå i livet, og ikke gå efter hvad andre mennesker syntes du manglende selvtillid, fører til en ufrugtbar vej, så indtag scenen og lad lyset skinne på dig. (Løven) Vær ikke bange for radikalt at ændre dit liv, uanset hvilke forandringer der skal til for at forbinder dig med din mission… det bringer de bedste betingelser for fremtidig vækst.

Ethvert år i en persons liv vil være karakteriseret af forudsigelige planetære konfigurationer. Fødselshoroskopet vil personalisere disse indflydelser og gøre dem unikke for den enkelte, men den grundliggende skabelon for menneskelig udvikling er der og deles af alle, der er i live. En smule kendskab til de ydre planet positioner i fødselsåret gør det muligt for astrologen at være mere præcis. Det er klart, at transitter og progressioner i det personlige horoskop vil være meget mere personlige og specifikke, men stadigvæk er det utroligt, hvor meget menneskelig udvikling kan forudsiges med en ganske lille mængde af information.

Adrian Ross Duncan. 12th August 2005

Note 1. Der er nogle afvigelser afhængig af, om planeten er direkt eller retrograd ved fødslen.
Note 2. Tak til Finn Wandahl, somgjord mig opmærksom på dette fænomen.
Note 3. Pluto har et meget uregelmæssig omløb. Disse år referer til det 20. århundred; Pluto aspekter tager længere i det 21. århundrede.