I sidste ende var befolkningen udmattet. Siden EU folkeafstemningen i 2016, fyldt Brexit dagligt på alle nyhedskanaler. Der blev drømt om en ny afstemning, man var bange for en genopblussen af vold i Irland, løgnene og misinformationen blev opremset… hver dag uden ophør. Men med den Konservative slogan ”Get Brexit Done”, kanaliserede Boris Johnson befolkningens frustration, og vandt en stor sejr. Labour-partiet, med den uappetitlige Jeremy Corbyn som leder, oplevede det værste nederlag siden 1935. Johnson vandt et overlegent flertal, og Brexit kommer til at ske. Uden tvivl.

Valghoroskopet
Inden valget læst jeg en meget fin astrologisk analyse af valget skrevet af den habile London-astrolog Julian Venables, som fandt frem til, at det så dårligt ud for det Konservative Parti både på grund af transitter til Partiets horoskop fra 1867 og selve valghoroskopet kl. 7.00 den 12. december. Den traditionelle metode er at betragte den siddende regeringsleder som 10. hus hersker, og oppositions lederen som 4. hus hersker (10. hus fra 7. hus – konkurrenten). Venus, som repræsenterede Johnson, var klemt imellem Saturn og Pluto i Stenbukken. Mars, som repræsenterede Corbyn var stærk i Skorpionen og i sekstil til en stærk Saturn. Derfor burde Corbyn vinde.

2019 UK Election chartUK election. 12th December 2019. 7.00 am London (AS 7 SG)

Men denne teknik virkede ikke. Måske afspejlede Venus Johnsons psykologiske tilstand – hans korte tid som statsminister forinden var præget af en serie katastrofer. Måske afspejlede Mars i Skorpion sekstil Saturn og trigon Neptun Corbyns socialistiske motivation. Men man kan åbenbart ikke stole på et valghoroskop alene, når man prøver at finde en vinder.

1801-horoskopet for Storbritannien
Storbritanniens kvaler ses tydeligt i 1801-horoskopet, som repræsenterer den politiske union mellem Irland, Skotland og England. Fra 2018 til 2019 har Pluto været i oppositionen til Månen i Krebs, alt imens befolkningen sukkede og beklagede sig over det traumatiske brud med Europa. Her i 2019 har transit Saturn tilføjet yderlige smerte med tre oppositioner til Månen i marts, juni og på selve valgdagen! Man kunne ikke bære mere; usikkerheden måtte fjernes.

United Kingdom horoscope
United Kingdom. January 1st, 1801. 0.00 hrs. London (AS 7.09 LI)

Endvidere har transit Neptun dannet en serier kvadrater til Storbritanniens Merkur på 17.33 Skytte i april og august 2019, og også i februar 2020, hvilken illustrerer den kaos og forvirring Brexit diskussionerne medfører. Man kan ikke længere stole på hvad politikere siger. Folk er træt af løgne og falske løfter, men det er det de får – ikke mindst har Johnson lovet og Trump bekræftet en enorme handelsaftale med USA. Make Britain Great Again.

EU horoskopet
Måske har man altid kunne spore Storbritanniens brud med Europa i horoskopet for den Europæiske Union. Der findes flere horoskopet for EU men Europatraktaten (Single European Act) fra november 1993 er meget beskrivende.

EU horoscope
EU – The Single European Act. November 1st, 1993. 0.00 am Brussels. (AS 17.15 LE)

Dette horoskop er unikt på grund af den sjældne konjunktion mellem Uranus og Neptun, som har en 172-årig cyklus og afspejler visionen om at sammenkoble flere nationer i en international enhed. Kvadraten til Venus i Vægt viser måske de mange sprog, som skal integreres og de mange kulturelle forskelle som opstår, mens Uranus og Neptun i 6. hus viser fribevægelighed af arbejdskraft – og måske også integrationen af flygtninge med alle de problemer, den medfører.

Det forbløffende med EU-horoskopet er konjunktionen af Mars og Pluto i Skorpion i opposition til en stærk Måne i Tyr – allesammen på 24 grader. Det viser en afsindigt magtfuld handelsalliance. Oppositionen omfatter en Merkur-Saturn kvadrat, hvilket giver indtrykket af en union, som er dårlig til at kommunikere, mulig korruption og uigennemskuelig processer. Men det er sikkert en god kombination for konfrontation med magtfulde internationale selskaber som Google, Uber, Facebook og Apple. Det har den tidligere radikale politikere Margrethe Vestager i hvert fald vist i sit arbejde for europæernes digitale rettigheder i EU kommissionen. EU kan sagtens klare økonomiske magtkampe.

Mens Uranus har passeret over EU’s MC på 1.44 Tyr, har Brexit også domineret Europas dagsorden. I juni og oktober 2020, og marts 2021, vil Uranus være i opposition til EU’s Sol, og det kommer til at afspejle de mange forandringer, som Brexit medfører. Det går ikke stille af, når verdens 5. største økonomi trækker sig ud. Uranus går videre gennem Tyrens tegn og EU’s 10. hus, og der kommer yderlige uro, når den aktiverer Månen i oppositionen til Mars-Pluto i 2024. Der kan forekomme yderligere splittelser i blokken på det tidspunkt, men uanset hvad der sker, vil EU sandsynligvis overleve i flere århundrede. Det, der begynder på en Uranus-Neptun konjunktion, burde klare sig mindst indtil den næste konjunktion.

Det Konservative Parti
Det er forbløffende at se, at horoskopet for de Konservative har Månen på 25 Tyr i eksakt opposition til Saturn 25 Skorpion, hvor den aktiverer EU’s horoskop. Sagt på en anden måde er EU’s Mars-Pluto konjunktion på Konservative Partiets Saturn, hvilket måske forklarer had-kærligheds forholdet mellem Partiet og Europa. Måske vækker EU de Konservatives underlegenheds følelser, eller truer den magt, de besidder, baseret på århundredes økonomiske og sociale privilegier.

Conservative Party horoscope
The Conservative Party. November 12th, 1867. 12 pm London (AS 18.38 CP)

Valget i december 2019 fandt sted med transit Saturn præcis på Konservative Partiets Ascendant, men alligevel fik de deres bedste resultat siden Margaret Thatcher. Hvem vil har troet det? Det er i hvert fald en meget venlig Saturn. En måde at forstå det på er, at Saturn har været igennem det 12. hus siden folkeafstemningen i 2016. Når den endeligt ankommer til Ascendanten, er opløsningen og fortvivlelsen overstået, og nu kan man træde i gear.

Boris Johnson – fortiden
Over de næste fem år, medmindre der sker noget helt uventet, vil Boris Johnson være Storbritanniens statsminister. Republikanere i USA ser det som en god varsel for Trumps genvalg. De to statsledere ligner hinanden med deres lemfældige omgang med sandheden og deres hårpragt, men også fordi de har formået at bilde fattige folk ind, at de har deres interesser på hjertet. Vælgere føler, at de kender det gode og det dårlige i Trump og Johnson, og de er også ligeglade – de ønsker at sende et signal om, at de ikke længere gider at høre på den etablerede elite i London eller Washington

Boris Johnson horoscope
Boris Johnson. June 19th 1964. 14.00 New York (AS 11.05 LI)

Boris Johnson er et produkt af det elite uddannelsessystem i Storbritannien, som udklækker mange af lederne i det Konservative Parti via Eton, Oxford og gentleman-klubber. De er ofte begavede intellektuelle med meget lidt føling for livet i landets lavere samfundslag.

Johnson blev opdraget for det meste af sin mor og au-pair piger. Han havde få venner som ung og var meget knyttet til sin søskende – ligesom man kan forestille sig med hans mange planeter i Tvillingernes tegn. Da han var 11 år gammel kom hans mor på hospital med klinisk depression (hans Måne i fald i Skorpionen trigon Saturn i Fisk), og han blev sendt til kostskole og senere, da han fyldt 13, til Eton.

Derfra kom han til Oxford, mens hans progressive Ascendant var i trigon til Venus-Sol konjunktion i Tvilling og 9. hus. I Oxford mødt han eks-statsminister Cameron, Michael Gove og andre, som dannede lederskabet i det Konservative Parti efter 2010. I Oxford var de allesammen medlemmer af The Bullingdon Club, en elite fælleskab berygtet for sprut og vandalisme. Inden han blev politiker var Johnson journalist og politisk kommentator, og på trods af et par afskedigelser på grund af hans tendens til at opfinde historier og citater, fik han top jobs på aviser og TV.

Han giftede sig I 1987, hvor hans Ascendanthersker Venus vendt stationær direkte på 20 grader Tvilling i det progressive horoskop. Han var født med Venus retrograde i en helt præcis konjunktion med Solen, hvilket blandt andet forklarer hans færdigheder i flere sprog, ikke mindst latin og græske (sprog fra fortiden) som han studerede på Oxford. Fordi Venus i 1987 var stationær, kunne Mars in Tvilling overhale Venus via progression – og der er faktisk en vedvarende konjunktion mellem disse to planeter, indtil han er over 80 år gammel. Måske forklarer det også en mangfoldighed af parforhold mens Mars og Venus var i Tvilling, og efterfølgende arbejde som en patriotisk politiker, som ønsker at reintroducere politiske traditioner, når Mars og Venus følger hinanden gennem Krebsen tegn.

Boris Johnson – hans fremtid
Ved valget i december var Johnsons progressive MC i præcis konjunktion med radix Uranus på 6.31 Jomfru, mens Venus progressiv var kommet til 6 grader Krebs, og på dette overraskende men harmoniske konfiguration blev han statsminister. Hans MC vil gå videre og komme i konjunktion med Pluto om fem år, og der er sandsynligt, at han ikke overlever ved det næste valg i 2024. De næste fem år vil sandsynligvis være en meget omtumlet tid for både ham selv og for landet.

Et bemærkelsesværdigt aspekt i hans horoskop er oppositionen fra Jupiter 15 Tyr i 8. hus til Neptun 15 Skorpion in 2. hus. Det er en stærk signatur for økonomisk ekspansion og efterfølgende inflation. Denne opposition aktiverer storkvadraten i 1801-horoskopet. Indtil nu har hans økonomiske påstande være meget misvisende, for eksempel solgte han en helt igennem falsk besparelse, som Storbritannien eventuelt ville opnå ved Brexit. Merkur og Mars er i en løs kvadrat til Uranus-Pluto konjunktion, og han er kendt for at være både grov, eksplosiv og særdeles udiplomatisk, både i sit private og sin offentlige liv.

Johnson er også født med den skæbnesvangre opposition mellem Saturn og Uranus, som opstår ca. hver 45. år. Nogen gang viser det en evne til at bygge en bro fra fortiden til nutiden, og andre gang kan man tilintetgøre disse broer, som han var med til at gøre i forhold til Europa. Måske viser den usædvanlige konjunktion mellem retrograd Venus og Solen i Tvilling også en slags splittelse og ønsket om at sætte uret tilbage. Brexits brandstof var nostalgien, men Storbritannien kommer nok ikke til at dominere verden igen. Johnsons 5. hus Saturn i trigon til Måne i Skorpion viser sandsynligvis de mange børn han har været far til indenfor og udenfor ægteskab. Det bliver en kilde til sorg. Måske kommer han også til at svigte Storbritanniens unge.

Ascendanten og MC i Boris Johnsons horoskop spejler Ascendanten og MC i 1801 horoskopet for Storbritannien, hvilket er kun en af de mange kontakter mellem de to horoskoper. Det ser ikke ud til at være katastrofer på vej i hverken det ene eller det andet horoskop over de næste fem år, i hvert fald udefra transitter, og ved slutningen af 2020 vil Brexit blive fuldengjort. Der er på det tidspunkt, at Jupiter og Saturn kommer i konjunktion på 0 Vandbæreren, og det aktiverer den kreative Jupiter-Uranus sekstil i 1801-horoskopet. Det kan meget vel være, at Brexit fremkalder den velkendte Dunkirk-ånd, og at der bliver en eksplosion af kreative løsninger i 2021. Måske, på trods af bange anelser, vil London blive et endnu større internationalt center – det er i det mindst påfaldende, at Jupiter-Saturn konjunktionen den 21. december 2020 falder på Descendanten i London.

Både Trump og Johnson har solen i Tvilling, og nu er det sikkert, at i hvert fald en af de terrible twins vil sidde på magten i fem år. Dem, der støtter den anden Tvilling, håber han kan gøre det samme og være præsident indtil 2024. Sikke en verden vi kommet til at leve i, hvis det sker.

Adrian Duncan
19th December 2019