For 30 år siden, kunne man høre små hammere banke på en af de mest deprimerende konstruktioner i det 20. århundrede – Berlinmuren. Berlin var en by, som havde lidt meget. Efter Første Verdenskrigen måtte den stærkt reducerede befolkning døje med inflation, optøjer mellem kommunisterne (som vil gentage den store ”succes” i Sovjetunionen) og fascister, som var inspireret af Hitlers enkle og brutale ideer. Og endelig, efter den totale ødelæggelse af byen ved slutningen af Anden Verdenskrigen, kom de sovjetiske soldater. Der var der ikke mange tyske mænd tilbage, men en del tyske kvinder. Berlin havde stadigvæk meget at komme igennem.

Splittelsen af Berlin
De fleste tyskere ønskede at overgive sig til de allierede fremfor den sovjetiske magt, men Berlins befolkning havde intet valg, og deres ødelagte by blev delt imellem de britiske, amerikanske, franske og sovjetiske besættelsesmagter. Det nye Østtyskland blev skabt og efterhånden blev den så undertrykkende, at mange forsøgte at flygte.

Løsningen var Berlinmuren.

Horoscope for Berlin Wall

Creation of Berlin Wall. 13 Aug.1961 kl 1.11 Berlin AS 10 CN (Note 1)

Ideen om Berlinmuren blev vedtaget af Warszawa-pagt landene den 13. august 1961 om natten, og allerede næste morgen var barriererne på plads. (Note 2) Denne mur var mere end en mur gennem Berlin, den repræsenterede Jerntæppet og polariteten mellem den kommunistiske og kapitalistiske verdner. Horoskopet for dens skabelse viser en konjunktion mellem Jupiter og Saturn i Stenbukken, og som sådan en konsolidering  af to politiske systemer. Det er meget passende at se Måne-Pluto konjunktionen i 4. hus, hvilket afspejler pigtrådsbarriererne, som dukkede op på Stacheldrahtsonntag – ”pigtråds-søndag”.  De østtyske borgere skulle jo beskyttes fra Vestens dårlige indflydelse.

Berlinmurens opløsning
Cirka en Saturn-runde senere, og til verdens forbløffelse, faldt Jerntæppet. Grænsevagterne trådt til side, Trabierne tøffede ind, og folk strømmede fra Øst til Vest. Det var ikke med den østtyske eller sovjetiske magters velsignelse – der opstod en serier fejlbedømmelser og misforståelser, som resulterede i et momentum, som ikke kunne standses. Det kunne kun standses ved en brutal nedkæmpelse ligesom på Tiananmen Plads i Kina seks måneder forinden – og det turde den russiske præsident Gorbatchev ikke gennemføre.

Berlin-Wall-Fall

 Berlin Wall fall. 09 Nov,1989 18.57 Berlin AS 6 CN

Opløsningen af Berlinmuren faldt sammen med konjunktionen mellem Saturn, som elsker forhindringer, og Neptun, som elsker opløsning. Disse konjunktioner finder sted hver 36 år og historisk viser store omrokeringer i socialismens udvikling, fra udgivelsen af den kommunistiske manifest i 1848 (lige efter Neptuns opdagelse i 1846), til den russiske revolution in 1917, Stalins død i 1953, murens fald in 1989 og Putins (kommende) undergang i 2024-25. Saturn og Neptun ønsker at indføre et idealistisk system, men det er en illusion.

Kommunismens skæbne
Ved Berlinmurens fald var transit Pluto (i konjunktion med Merkur) på 15 grader Skorpion, hvilket var præcist på Sol-Merkur konjunktionen i horoskopet for den russiske revolution. (Note 3). Kombinationen af Saturn-Neptun konjunktion, som faldt på MC-IC aksen i horoskopet for Sovjetunionen  (den 30. dec. 1922 kl. 11.59 Moskva) med en Pluto transit på Ruslands Sol gjorde det muligt for astrolog Michael Baigent allerede i 1982 at skrive:

”Sovjetunionen vil opleve fra januar 1989 til november 1991 … en grundliggende omstrukturering … med hensyn til lederskab og regeringsform. Denne periode varsler en ny revolution … den stramme kontrolstruktur vil slå fejl og landet vil kollapse og konstituere sig som de mange autonome lande, som Sovjetunionen engang var.” (Note 5)

Det, som gjorde Berlinmurens opløsning til noget euforisk, astrologisk set, var oppositionen fra en forhøjet Jupiter i Krebs til Saturn-Neptun – alle tre planeter placeret på 10 grader. Befolkningen jublede. Læseren vil notere, at denne opposition falder præcist på Ascendant-Descendant og Venus i horoskopet for murens skabelse og – meget signifikant – på den Sol og Nordlig Måneknude konjunktion i det ikoniske horoskop for Det Tyske Rige fra den 1. januar 1871.

Saturn og barrierer
Det er en klassisk astrologisk sandhed, at alle former for konstruktion knyttes til Saturns tidscyklus, og derved er modtagelige for forandring hver 29-30 år. For eksempel blev Tvillingtårnene i New York indviede den 4. april 1973 med Saturn på 15 Tvilling, og de sank i grus, da Saturn kom tilbage til 14 Tvilling. Det var Saturns opposition til Pluto – præcist på USA’s Ascendant-Descendant – som gjorde ødelæggelsen så total og traumatisk.

Nedkæmpelsen af urolighederne på Tiananmen Plads fandt sted den 4. juni 1989, mens de nuværende uroligheder i Hong Kong (2019) afspejler Saturns retur til samme position i Stenbukken. Kina har en Merkur-Neptun konjunktion på 13-14 Vægt, som repræsenterer utilfredshed blandt unge og studerende, så Saturns transit fra Stenbukken viser regeringens trang til at dæmpe urolighederne. Måske vil det også lykkes – indtil Pluto kommer på Kinas Ascendant-Måne konjunktion omkring 2026, hvor befolkningen ikke længere vil kunne kontrolleres .

Israel har gjort sig store anstrengelser for at bygge en 700 km betonmur, som sondrer landet fra Vestbredden. Den blev bygget i slutningen af 2000 i løbet af den anden Intifada, lige hvor Saturn kom i Tvillingernes tegn (to befolkninger). Man kan forvente en radikal udvikling fra 2029 til 2030, når Saturn kommer tilbage. På det tidspunkt vil der være en progressiv nymåne i konjunktion med Israels Pluto, og derfor kommer der en ændret status i landet og blandt ledelsen, ikke mindst fordi Venus progressiv – som har været retrograd og direkte i Tvilling (to-stats løsning) – kommer tilbage til Krebsens tegn, hvilket tyder på et udelt fremfor et tvedelt land.

Angela Merkels politiske skæbne
Opløsningen af Berlinmuren og den efterfølgende opløsning af Sovjetunionen, som var en proces der varede fra november 1989 til december 1991, afspejledes også af skæbnesvangre omvæltninger i Tyskland, som ført til genforeningen af Øst og Vest.

Germany-horoscope-reunification

German Reunification 3rd Oct 1990. 0.00 Berlin AS 4.22 LE

Et nyt Tyskland blev skabt, karakteriseret af en kvadrat mellem Solen i Vægt til Uranus-Neptun-Saturn konjunktionen. Tysklands stolthed blev generobret, hvilket afspejles af Jupiter på Ascendanten i Løven i et harmonisk aspekt til en stærk Venus og en kompromissøgende Sol i Vægt. En fredssøgende kæmpe blev født.

Merkel, Tyskland kansler siden 2005, symboliserer landets tolerante ansigt, men nu er hun på vej væk, mens højreorienterede kræfter vokser i styrke. Merkel er født med en Sol-Uranus konjunktion i Krebsen i præcis kvadrat til Neptun på MC, som spejler det nye Tysklands Sol kvadrat Uranus-Neptun. Det viser en radikal og idealistisk politiker, som skjuler sig bag en fremragende intellekt i sin Krebse-skal. Med Mars på Ascendanten i Skytten i trigon til Pluto (ligesom Putin) er hun en uopslidelig fighter, og med Ascendant hersker Jupiter i konjunktion med Merkur i Krebs i 7. hus, er hun en begavet og empatisk lytter, helt på bølgelænge med sit folk.

Angela-Merkel-horoscope

Angela Merkel. 17th July 1954. 18.00 Hamburg. AS 16.30 SG

Men Solen kvadrat Neptun viser en svaghed og det er en svaghed, som er i samklang med Månen i Fisk i 9. hus i genforeningshoroskopet. Det viser gennemtrængelige grænser, eller, mere generøst, en næstekærlig og solidarisk indstilling til immigration og flygtninge kombineret med et pragmatisk syn på muligheden for mere arbejdskraft på et tidspunkt, hvor en nedgang i befolkningstallet truer Europa. Det kan ses af Månen i Fisk i sekstil til Saturn-Neptun-Uranus i 6. hus.

Da fuldmånen i Fiskene aktiverede Jupiter i Jomfruen i opposition til Neptun i efteråret 2015, strømmede flygtninge ind i Europa fra krigszoner i Syrien, Irak og Afghanistan. Merkel hilste næsten en million flygtninge velkommen og konstaterede, at Tyskland kunne klare det, samtidig med at hun opfordrede andre europæiske lande til at gøre det samme. Det gjorde de ikke, måske bortset fra Sverige. Merkel fik ikke en Nobel Fredspris – tværtimod dalede hendes popularitet i Tyskland for første gang, og det førte til en stor opsving for AfD – Alternative für Deutschland – en ekstreme højre bevægelse.

Merkel har konstateret, at hun vil ikke søge genvalg ved det næste føderale valg. Da det kan finde sted så sent som oktober 2021, kan hun alligevel være ved magten i et par år. Om hun overlever indtil da er et diskussionspunkt. For det første kommer Neptun snart i konjunktion med Tysklands Måne på 18.53 Fisk, og det viser en voksende utilfredshed bland befolkningen på grund af immigration. Det viser også en ny, grønnere Tyskland på forkanten med klimainitiativer og elektriske biler. Alligevel bliver regeringen undermineret af populistiske strømninger , hvilket sandsynligvis bringer endnu større indflydelse til AfD.

Hvad er endnu mere alvorlig for Merkel er den kommende storkonjunktion mellem Jupiter, Saturn og Pluto i opposition til hendes Sol, som begynder virkeligt at kunne mærkes i januar 2020, mens Pluto danner den allersidste opposition til Merkels Sol i november 2021, lige efter valget. Det tyder på, at der vil være en lang krisepræget periode for Merkel, men det kan godt være hun kan strække det indtil 2021. Hun er en af de få politikere ved magten i disse år, som er empatisk og humanitær, og jo længere hun er der som en modpol til folk som Trump og Putin, jo bedre.

Adrian Ross Duncan
September 12th 2019

1. Information fra blog:
https://astrologymundo.wordpress.com/2008/09/10/saturn-returns-the-world-trade-center-an-the-berlin-wall/
… og fra Astrodienst www.astro.com
2. Ifølge Frederick Taylor i The Berlin Wall: A World Divided, 1961-1989, påbegyndte konstruktion kl. 1:11 a.m.
3. Russisk revolutuon: Nov 8, 1917 2.12 St Petersburg AS 14.20 VI
4. Fra bogen “Mundane Astrology” (1984)